lauantai 2. tammikuuta 2010

Mitä ne muutkin ajattelee?



Baareissa käymisessä omituisinta on se, että tunnun joskus keräävän puoleeni ei-niin-mairittelevaa huomiota. Hankalaa tässä on se, että en ole aivan varma johtuvatko tuntemukseni vainoharhaisuudestani vaiko todellisista tapahtumista.

Otetaan vaikkapa "tanssimiseni". Pyrin lähestymään Ian Curtisin tyyliä eli aiheuttamaan muille vaikeuksia arvata tanssinko vai onko minulla epileptinen kohtaus. Tässä olen mielestäni onnistunut hyvin. Ikävä kyllä, olen ainakin kerran ollut aistivinani muutaman nuoren naaraan kommentoivan tätä toimintaani keskenään jossain määrin pilkallisesti. Tiedättehän, "kato ny miten toi heiluttelee käsiään" ja sitä rataa. Miehelle korrekti toimintatapahan on notkua hillityn hallitusti ja rennosti laittamatta itseään sen kummemmin likoon.

Asian tekee pahemmaksi se, että taktiikkani tanssilattialla nojaa myös Liatian hyväksi suosittamaan lähestymistapaan, eli stondiksen keikuttamiseen kroppaa vasten. No ei nyt ehkä sentään ihan noin, mutta pyrin kyllä hakeutumaan tanssilattialla naisten viereen ketkuttamaan itseäni. Ja joskus jopa vartalokontaktiin, vaikka eipä meikäläisellä jäykisty yhtään mikään ellei tyttö anna vähän vastakaikua. Aika usein tuntuukin tulevan kategoriaan "mitä vittua toikin tossa tekee" kuuluvia katseita. No, minähän en varsinaisesti tee sitä, mutta täytyy myöntää että monasti yritän kyllä saada...

Naisten katseiden ja ilmeiden tulkitseminen on kaikkein vaikeinta. Kykenen vain harvoin määrittämään minua tavanomaista useammin katselevan naisen ilmeestä hänen ajatustensa laadun. Katsooko hän minua siksi että on kiinnostunut vai siksi, että hän pitää minua naurettavana tai erikoisen vastenmielisenä? Pitäisin jälkimmäistä todennäköisempänä, mutta toisaalta niin moni nainen on antanut lääppiä itseään että edellistäkään ei voi sulkea pois. Niinpä hämmennyn minua katselevista naisista, enkä oikein tiedä miten heihin pitäisi reagoida. Tai ehkä kuvittelen vaan ne katseetkin, jotka kohdistuvat oikeasti johonkin takanani seisovaan gigoloon.

Sokerina pohjalla ovat ne miehet. Päivänä muutamana kävi niin, että siirryin heiluttelemaan raajojani tanssilattialla parin naisen viereen. Pysyin mielestäni ihan korrektilla etäisyydellä enkä erityisemmin kiinnittänyt tyttöihin huomiota. Silti olin kuulevinani heidän vieressään olleen miehen kysyvän neideiltä olenko heidän poikaystävänsä ja kieltävän vastauksen saatuaan saman kaverin esittävän heille ystävällisen ehdotuksen: "jos toi häiritsee niin mä voin vetää turpaan".

Helvetillisen kovan musiikin vuoksi tämäkin tulkinta jäi valitettavan epävarmaksi, mutta pidättäydyin hakemasta asiaan varmempaa vakuutta. Jos kuulin väärin, asian tiedustelu olisi tuskin ollut aivan täysijärkistä: "Anteeksi, olittekohan suunnittelemassa pahoinpitelemistäni?". Jos taas kuulin oikein, vastaukseksi olisi varmaan tullut ns. rystysvoileipää käkättimeen. Koska seurue poistui hetken kuluttua enkä saanut päihini, jäi tämäkin asia ikuiseksi arvoitukseksi.

Asiaan perehtymätön voisi vetää tästä kirjoituksesta sen johtopäätöksen, että olen melko vainoharhainen ja arka. Pelkään sitä että muut nauravat minulle selkäni takana. Tarkkaavainen kuitenkin huomaa, että kyse on suuresta salaliitosta, jossa ovat mukana kaikki. Kaikki! Perkele.

All day long I think of things but nothing seems to satisfy
Think I'll lose my mind if I don't find something to pacify
Can you help me occupy my brain?

6 kommenttia:

  1. Älä huoli. Et ole yksin ajatustesi kanssa. Viime viikolla keskustelin naisten "Meetkö pois" -ilmeestä erään miehen kanssa, joka ei tosiaan tiennyt, milloin naiset ovat kiinnostuneet ja milloin eivät. Itse olen kuvitellut näyttäväni oikealta sitruunapillulta yrittäessäni viestittää, kuinka ei lohkea tänä iltana, mutta ilmeisesti me naiset emme vain osaa.

    Sinällään Suomessa on parempi nonverbaalin viestinnän lukutaito kuin maassa jossa matkustin: täällä ymmärretään, mitä keskisormi tarkoittaa.

    VastaaPoista
  2. Sori, mutta tulee hiukan friikki olo miehestä, joka vääntelee epileptisesti ja tuppautuu vieraan naisen kylkeen tanssilattialla.

    Varmasti olet ihan kelpo kaveri, jolle on suotu normaali tunne-elämä.

    Miksetpä siis käyttäytyisikin niin että neitokaisten ei tarvitse arvailla mielenterveytesi tasoa?

    Minttu

    VastaaPoista
  3. Rockwell - Somebody´s watching me

    Kuvaa hyvin tätä tilannetta. Mut mä oon samaa miettinyt. Kun yleensä muijat tanssii keskenään ja siihen kun menee lähelle itteään tyrkyttämään niin huomaa joskus ku ne puhuvat keskenään jotain.

    Ota niistä sitten selvää. Toisaalta pitää ajatella niin että mitä vitun väliä mitä joku baarissa keikkuva bitch musta ajattelee. Sillä pääset jo pitkälle.

    VastaaPoista
  4. > Sori, mutta tulee hiukan friikki olo
    > miehestä, joka vääntelee epileptisesti ja
    > tuppautuu vieraan naisen kylkeen
    > tanssilattialla.

    Silloin tekemäni vaikutelma olisi ihan oikea. Ainakin tietäisivät mitä saavat, jos haksahtavat raahaamaan mukaansa kämpilleen.

    Mitä tuohon kylkeen tuppautumiseen tulee, pelkkä passiivinen omissa oloissaan notkuminen ei tunnu kauhean hyvin toimivan. Krooninen ongelma - jos yrität jotain, olet säälittävä. Jos et yritä, olet myös säälittävä.

    > Varmasti olet ihan kelpo kaveri, jolle on
    > suotu normaali tunne-elämä.

    Toivottavasti en tai ihmisparkoja käy sääliksi, sen verran perseestä tämä meikäläisen tunne-elämä on.

    > Miksetpä siis käyttäytyisikin niin että
    > neitokaisten ei tarvitse arvailla
    > mielenterveytesi tasoa?

    No eikös sellainen vähän mielipuolinen sätkiminen tanssilattialla ja tällaisen blogin pitäminen vähennä sitä arvailun määrää kovastikin?

    VastaaPoista
  5. > Ota niistä sitten selvää. Toisaalta pitää
    > ajatella niin että mitä vitun väliä mitä joku
    > baarissa keikkuva bitch musta ajattelee. Sillä
    > pääset jo pitkälle.

    Olet mielestäni suuren viisauden jäljillä. Koen jopa aidosti noin ja yritän monesti tietoisesti tehdä asioita, jotka koetaan hävettäviksi tai ahdistaviksi. Ihan vaan siksi, että tottuu epämiellyttäviin tilanteisiin ja ymmärtää, ettei joidenkin pikkufruittareiden ja -pissisten mielipiteillä todellakaan ole minkäänlaista merkitystä.

    En tarkoita, että pitäisi jatkuvasti nolata itseään kavereidensa silmien edessä. Keinolla tai toisella on kuitenkin minusta hyödyllistä kehittää tuollainen välinpitämätön asenne. Voin silti edelleen leikkiä normaalisti niillä sosiaalisilla hiekkalaatikkosäännöillä jotka kovin tärkeiksi ja merkityksellisiksi koetaan, mutta on hyvä että tarvittaessa kykenee astumaan niiden ulkopuolelle. Ja ennen kaikkea havaitsemaan, kuinka teennäistä paskaa suurin osa niistä kirjoittamattomista säännöistä on.

    VastaaPoista
  6. Voi sentään. Tietenkin ihminen voi haastaa itseään - ja muita ihmisiä - omintakeisella käytöksellä; se voi joskus olla ihan hauska harrastus. Nimim. kokemusta on.

    Pääsääntöisesti elämä kannattaa jakaa sellaisten ihmisten kanssa keille kelpaa omana itsenään.

    Elämä haastaa joka tapauksessa, joten tukea ja ymmärrystä tarjoavat ihmissuhteet auttavat pysymään hyvällä mielellä. Tai edes jaloillaan.

    Voi hyvin!

    Minttu

    VastaaPoista