lauantai 5. syyskuuta 2009

Vanhat toverit

Joskus aikaisemmin kaveripiiriini kuuluivat Mika, Pete ja Pera. Tunsimme kaikki toisemme ja pidimme tiiviisti yhteyttä. Jokainen näistä kolmesta oli omanlaisensa persoona. Mika oli sosiaalinen ja hauska kaveri, se joka aina kutsuttiin kaikkiin bileisiin. Hän tiesi aina mikä juttu on nyt trendikäs ja mikä ei, piti huolta tyylistään ja löysi oikeat sanat vaikuttaakseen coolilta.

Pete oli filosofinen ja mietteliäs kaveri. Hänessä sekoittuivat erikoisella tavalla poikamainen vintiömäisyys ja suuri syvällisyys. Pete oli boheemi ja jollain tavalla kaikkien niiden järjettömien normien yläpuolella joihin ihmiset itsensä kahlitsevat. Hänelle pahinkin spurgu oli aidosti ihmisenä yhtä arvokas kuin pintakiiltoisin teiniprinsessa. Varmaan usein arvokkaampikin, koska Pete katsoi enemmän ulkokuoren alla olevaa ihmistä kuin ulkokuorta.

Pera oli porukan hiljainen kaveri. Matemaattisesti lahjakas ja hyväntahtoinen suomalaisen perusjässikän oloinen tyyppi, joka ei koskaan oikein tuntunut pärjäävän sosiaalisissa tilanteissa. Hänestä puuttui kyky siihen turhaan paskanjauhantaan, jota sosiaalisuus paljolti on. Niinpä Pera olikin usein hiljaa ja seurasi tapahtumia ikään kuin sivusta. Hän oli kavereista se, jonka en uskoisi koskaan tekevän pahaa kärpäsellekään.

Aikaa kului.

Mikalla oli aina kysyntää naisten keskuudessa. Oli hän sinkkunakin joskus, mutta fakta on että Mika sai. Paljon. Huolimatta siitä, että hän ei ollut ulkonäöltään mielestäni mitenkään kummoinen jo mainittua trendikkyyttä huolimatta. Vaikka Mikassa oli paljon hauskoja puolia - muutoinhan emme olisi olleet ystäviä - hän oli myös röyhkeä ja narsistinen. Mika asetti aina itsensä ja omat tarpeensa etusijalle.

Petelle ja Peralle kävi huonommin. Kumpikin on reilusti päälle kahdenkympin. Tietääkseni molemmilla poikuus on yhä tallella. Elämää ovat värittäneet masennus ja muut ongelmat. Naiset eivät ota heihin kontaktia, eivätkä hekään osaa oikein lähestyä naisia. Ne harvat yritykset joita nämä kaverit ovat tehneet ovat lähes järjestään päättyneet kiusallisiin katastrofeihin. Heillä ei vain ole sitä sosiaalista silmää, joka Mikalla on.

Vuosia sitten istuin Mikan ja Peten kanssa kaljalla. Puhuimme Perasta, jonka elämä oli silloin - ja on yhä edelleen - huonolla tolalla. Sanoin, että olisi hyvä jos pyrkisimme pitämään Peraan yhteyttä, koska uskoin hänen olevan sen tarpeessa. Mika mietti hetken ja sanoi sitten että "Joo.. Mut sitä vapaa-aikaa ei kyl kauheesti ainakaan mul oo ja sit sitä mietti et mimmoses seuras sen vähän ajan haluu käyttää". Kaveristaan, jonka oli tuntenut reilusti yli kymmenen vuotta.

Mikan kanssa olen virallisesti vielä väleissä, vaikka epävirallisesti - meillä on aina ollut jonkinlainen viha-rakkaussuhde - minun tekisi mieli leipoa häntä turpaan. Peteä ja Peraa en ole kyennyt heidän ongelmissaan auttamaan. Enhän kykene auttamaan edes itseäni. Yhteydenpito on harvennut satunnaisiksi soitteluiksi, pitäis joskus tavata, katellaan.

Miksi naiset valitsevat Mikan? Miksi elämä kohtelee niin julmasti Peten ja Peran kaltaisia, pohjimmiltaan äärettömän hyviä miehiä? Miksi naiset suhtautuvat heihin kuin halpaan makkaraan, mutta räpyttelevät silmiään Mikan kaltaisille vitut muista, kunhan mulla menee hyvin -tyypeille?

Tämä ei ole oikein.

Now the neighborhood's cracked and torn
The kids are grown up but their lives are worn
How can one little street
Swallow so many lives

3 kommenttia:

  1. Simppeliä.

    Naiset pitävät itsevarmoista miehistä. Ihan niinkuin miehet pitävät kauniista naisista. Elämä on.

    Epäreilua siis.

    Kuten olen jo yrittänyt ajat sitten jankuttaa. Sillä ei todellakaan ole loppujen lopuksi niin suurta väliä, että miltä mies näyttää tai mitä hän tekee. Miehen täytyy vaan osata vakuuttaa nainen siitä, että hän on MIES eli toisin sanoen tietää kuka on, mitä haluaa ja minne on menossa. Kuten tämä kaverisi Mika.

    Olet kyllä aivan oikeassa siinä, että naiset ovat hölmöjä, kun menevät siihen kiiltävän ulkokuoren ja ns. hyvien myyntipuheiden halpaan, mutta niin se vaan on. Miehet tykkää kauniista naisista ja naiset itsevarmoista miehistä.

    Ja jos nyt miettii näitä kahta muuta kaveriasi, niin syy miksi naiset välttävät heitä on juuri se, että naiset näkevät huonon itsetunnon automaattisesti suurena ongelmana. Jos he eivät pysty vakuuttamaan saati sitten johtamaan edes itseään, niin kuinka he sitten pystyisivät johtamaan parisuhdetta, saati perhettä.

    Kuulostaa julmalta, mutta näin se tässä nykymaailmassa menee.

    Ja tätä siis ei voi verrata siihen,että kuvailemasi Mikan kanssa niitä ongelmia ihan selvästi tulee myös, koska hän vaikuttaa lähinnä hyvin itsekeskeiseltä tapaukselta. Mutta hän kuitenkin tietää kuka on, ja ennen kaikkea mitä haluaa. Se vaan vetoaa naisiin. Sori.

    Ihan niinkuin kauniit naiset rumien sijasta miehiin. Onko se reilua? Ei. Mutta tämmöistä elämä on.

    VastaaPoista
  2. Mikä on joskus ollut oikein? Harvoin kukaan saa sitä minkä on ansainnut.

    VastaaPoista
  3. > Naiset pitävät itsevarmoista
    > miehistä. Ihan niinkuin miehet
    > pitävät kauniista naisista.

    Pitänee paikkansa. Ikävää tuossa on se, että naiset tekevät näillä kriteereillä valintoja jotka vaikuttavat aika lyhytnäköisiltä. Toisin sanottuna ihastutaan kusipäähän koska se on kusipää. Sitten myöhemmin itketään ripsivärit poskella kun se kusipää pani parasta kaveria meidän parisängyssä. Eikö tämä nyt ollut jo ennalta nähtävissä?

    Mutta faktahan on niin, että biologiaansa vastaan on paska tapella. Ja jos tietynlaiset miehet saavat naisilla paikat kosteiksi, niin kyllä niillä miehillä aika vitusti kysyntää on, sanoi järki mitä tahansa.

    > Kuten olen jo yrittänyt
    > ajat sitten jankuttaa.
    > Sillä ei todellakaan ole
    > loppujen lopuksi niin
    > suurta väliä, että miltä
    > mies näyttää tai mitä hän
    > tekee.

    Tästä olen jonkin verran eri mieltä. Monet naiset tuntuisivat vaativan mieheltä tiettyä tyylitajua, sellaista "naisellista silmää". Mikalla sitä taitaa olla. Minulla ei ole.

    Itsetunto ja itseluottamus ovat epäilemättä olennaisia, mutta ne eivät yksin riitä. Jos niitä sopivia ulkoisia kriteerejä ei ole ollenkaan, kova itsetunto aiheuttaa vain koomisen vaikutelman.

    > Miehen täytyy vaan osata
    > vakuuttaa nainen siitä,
    > että hän on MIES eli
    > toisin sanoen tietää kuka
    > on, mitä haluaa ja minne
    > on menossa. Kuten tämä
    > kaverisi Mika.

    Muuten lienet oikeassa, mutta viimeisestä en olisi niin varma. Jos lyödään kortit pöytään, niin rohkenisin väittää että minulla on pullat helvetin paljon paremmin uunissa kuin Mikalla, katsottiin sitten taloudellista tai fyysistä
    puolta. Sosiaalisesti hän on kuitekin paljon taitavampi, mikä varmaan pelastaa hänet paljolta.

    Olisi varmaan hyvä täyttää nuo luettelemasi kriteerit. Mutta vittu vie, jos noita asioita vähänkin pyörittelee niin huomaa että noihin kysymyksiin vastaaminen ei ole helppoa. Useimmat noihin kysymyksiin vastaukset 'tietävät' tyypit tuntuvat olevan liian sokeita nähdäkseen metsää puilta - halutaan esimerkiksi jotain vain siksi että kaikki muutkin haluavat sitä, eikä olla edes riittävän fiksuja tiedostamaan sitä mistä ne omat halut kumpuavat.

    > Onko se reilua? Ei. Mutta
    > tämmöistä elämä on.

    Niinhän se on. Yksi aika vahva Jumalan olemassaoloa vastaan puhuva argumentti on se miten asiat täällä maan päällä pyörivät.

    Toisaalta se, että kaikki on päin vittua ei tarkoita sitä etteikö joskus kannattaisi nousta seisomaan ja huutaa että "hei kaikki, tää on muuten päin vittua, ootteko huomanneet?". En tiedä, voiko tai kannattaako näitä asioita edes muuttaa - ihmisen biologiasta syntyvät tarpeet ovat sen verran kovia juttuja, että niiden kanssa tuskin kannattaa liiaksi tapella.

    PS. Kun näistä naisten haluista tuli puhe, niin saatkos muuten itse paljon pillua? Tämä kysymys ei ole vittuilua, vaan ihan puhdas tiedustelu siitä oletko onnistunut siirtämään tämän teorian käytäntöön tai oletko ylipäänsä yrittänyt sitä.

    VastaaPoista