torstai 16. heinäkuuta 2009

"Pillua saa, kunhan on siisti"

Muistan katsoneeni televisiosta keskustelua prostituutiosta joskus nuorempana ja naiviimpana, tai ainakin vähemmän kyynisenä. Maksullisesta seksistä puhuttaessa keskustelut ovat yleensä aika tunteellisia ja henkilökohtaisuuksiin meneviä, eikä tuo sattunut olemaan poikkeus.

Tässä keskustelussa eräs nainen valisti äidillisesti studioon saapunutta reilusti ylipainoista poikamiestä siitä tosiasiasta, että kyllä sitä seuraa saa, kun jaksaa käydä joskus suihkussa ja vaivautuu silloin tällöin baariin. Mies yritti tietysti parhaansa mukaan panna vastaan, mutta silloin naisen esittämä argumentti vaikutti mielestäni edes jossain määrin uskottavalta. Sittemminhän minulle on käynyt katkeralla tavalla ilmi että se akka puhui täyttä paskaa.

Tuo täti ei kuitenkaan ole ainoa nainen, jolta olen kuullut tämän "mitä vingut, saaminen on helppoa"-repliikin. Vasta myöhemmin olen tajunnut, että suurella osalla naisista ei ole mitään käsitystä siitä, kuinka hankalaa miehelle on saada, ellei tämä sitten satu olemaan sellainen IHKU metroseksuaali geelitukkabodari.

Jutun juju on siinä, että naisia yritetään pokata, aina. Jos he haluavat seksiä, heidän ei tarvitse hakea sitä, vaan seksi tulee heidän luokseen. Miehet kyllä yrittävät tehdä lähestymisyrityksiä baareissa ja muuallakin, joten naisen täytyy vain valita joukosta sopiva muna ja antaa jyystää. Koska saaminen on naiselle helppoa, hän lähtee ihmiselle luontaisesti siitä oletuksesta, että hänen elämänsä ja kokemuksensa voidaan yleistää kaikkiin muihinkin.

Siispä naisen päässä miehen kokema todellisuus baarissa on sellainen, että jatkuvasti toinen toistaan nätimpi tyttö tulee nipistelemään perseestä ja ehdottelemaan tuhmia. Todellisuudessa naiset puhuvat miehelle vain kysyessään voisiko tämä siirtyä muualle, jotta naisen ystävättäretkin mahtuisivat istumaan pöytään.

Sääntöön on vain yksi poikkeus, susirumat naiset. He eivät saa sen helpommin kuin keskivertomiehetkään.

5 kommenttia:

  1. Täytyy kyllä sanoa että tosi asia tekstiä! Siis täähän on täyttä totta näin se menee. Naisten ei tarvi ku istua baarissa ja äijät tulee vonkaa mutta jos miehenä istut baarissa niin kukaan muija ei ees katsettaan tai ajatustaan haaskaa.

    Ja tuo "voisitko siirtyä muualle" -juttu on käynyt allekirjoittaneellekkin. Mun mielestä aika törkeää :D

    VastaaPoista
  2. > Naisten ei tarvi ku istua baarissa ja äijät
    > tulee vonkaa mutta jos miehenä istut baarissa
    > niin kukaan muija ei ees katsettaan tai
    > ajatustaan haaskaa.

    Näin. Jostain (biologisesta?) syystä seksuaalinen tasapaino on pahasti vinksallaan, joka johtaa tuohon. Nykyään naiset ainakin väittävät haluavansa seksiä siinä missä miehetkin. Jos väite pitää paikkansa, miksi miehen pitää baarissa tehdä kovasti töitä päästäkseen tytön kanssa kontaktiin, kun nainen taas voi karsia tarjokkaita huoletta rankallakin kädellä ja silti heitä riittää?

    Yksi selitys on varmaan se, että perinteiset sukupuoliroolit ovat voimissaan - miehen täytyy olla se aktiivinen osapuoli ja naisen se passiivinen pokattava. Siltikin on vaikea ymmärtää miksi naiset eivät yksinkertaisesti ota niitä miehiä jos heillä on samat seksihalut kuin miehilläkin. Usein tulee seurattua näytelmää, jossa parin tytön ympärillä tanssii rinki miehiä suunnilleen kieli ulkona. Näytelmä päättyy usein siihen, että tytöt lähtevät keskenään pois miehiin edes vilkaisematta.

    > Ja tuo "voisitko siirtyä muualle" -juttu on
    > käynyt allekirjoittaneellekkin. Mun mielestä
    > aika törkeää :D

    On. Omasta mielestäni monet pikku teiniprinsessat ovat sen verran leuhkia, että niitä pitäisi ns. "pudottaa pari pykälää" ihan vaan yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuudenkin vuoksi.

    Yksi käytännön tapa tähän on mm. vastata tuollaisiin karkeuksiin yhdellä sanalla, "En". En tiedä saako kynnysmattona enemmän pimpsaa, mutta en kuitenkaan halua olla sellainen.

    VastaaPoista
  3. Samaa mieltä täällä, asiat menneet nykynaisten kanssa ihan päin sanonko mitä... itse olen hyvännäköinen 25v mies, mutta silti joutuu tekemään kauhean efortin että saisi pimpsaa. Toisin on monissa ulkomaan maissa missä naisetkin jopa tulevat ehdottelemaan jne...

    VastaaPoista
  4. Henry, mitäs me ollaan sovittu näiden juttujen kirjoittamisesta? t. Äiti

    VastaaPoista
  5. " IHKU metroseksuaali geelitukkabodari."

    Mikset sitten itse ryhdy sellaiseksi?

    VastaaPoista