sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Miksi minulla ei ole naista

Hitto, että oot kiinnostava tapaus. Missä sulla mättää, ujoudessa vai ulkonäössä, kun ei tuommoinen persoona tyttöä itselleen ole saanut.

Ihmisten käymissä sameissa ja turhanpäiväisissä keskusteluissa käy joskus niin, että jokin lausahdus leikkaa lävitse kaiken sen turhanpäiväisen paskan jota toisillemme syötämme. Koen tuon 20.7 julkaisemaani kirjoitukseen lähetetyn kommentin, kaikessa yksinkertaisuudessaankin, juuri tällaiseksi teräväksi havainnoksi.

Miksi helvetissä minä olen yksin? Miksi naissuhteeni kaatuvat omaan mahdottomuuteensa aivan samalla tavalla kuin heikko vuorovaikutus väistämättä hajottaa atomin? Miksi Aurinko kiertää Maata? En tiedä, mutta voin yrittää rakentaa jonkinlaisen teorian.

Puututaan ensin kommentoijan suoraan mainitsemiin tekijöihin. Ulkonäköni ei tietenkään ole sellainen, joka saisi tyttöjen pikkuhousut kostumaan sadan metrin säteellä. On kuitenkin hämmentävän vaikeaa arvioida, miten kaukana ideaaliulkonäöstä lopulta on. Todennäköisesti olen kasvonpiirteiltäni jollain tavalla keskinkertaista hiukan luotaantyöntävämpi. Myös hintelä ruumiinrakenteeni vaikuttaa luultavasti asiaan, sillä naiset tunnetusti pitävät lihaksikkaita miehiä kiihottavampina.

Entä se ujous sitten? No, olen huono pokaamaan ihmisiä suoraan. Pokaamisen yrittäminen on tilanne, jossa ottaa suuren riskin kasvojensa menettämisestä. Vaikka en siis ole sellainen kaveri joka ei seurassa puolta sanaa sano, en myöskään juuri uskalla härskisti yrittää vietellä naisia sänkyyn. En esimerkiksi baariin mennessäni kovinkaan aktiivisesti lähesty vastakkaista sukupuolta, koska havaitsen miten he reagoivat läheisyyteeni esimerkiksi tanssilattialla. Jos vastapuoleen ei saa katsekontaktia, keskustelun yrittäminen on kuin rynnäköinti niityn yli jo kaivautumaan ehtineen vihollisen kimppuun - siitä seuraa vain verta ja valitusta.

Osittain arvoituksen ratkaisu voi siis löytyä yllä mainituista tekijöistä. Kiinnostava vasta-argumentti kuitenkin jää leijumaan ilmaan. Jos olen niin ujo ja ruma, miksi olen saanut elämäni aikana pillua neljältä naiselta? Vaikka olenkin siis ehkä ujo ja ruma, en ole näissä ominaisuuksissa niin kaukana optimialueelta että kaikki hylsyttäisivät minut. Miksi en siis elä onnellisessa seurustelusuhteessa jonkun tämän nelikon jäsenen kanssa?

(Sivuhuomautus: Tarkkaavainen lukija huomaa, että puhun nyt neljästä naisesta, kun blogissani olen maininnut vasta kaksi. Kärsivällisyyttä. Asiat paljastuvat aikanaan.)

Vastausta tähän kysymykseen pitäisi oikeastaan kysyä näiltä naisilta. Luulen, että asia riippuu sekä siitä millainen ihminen olen sisäisesti että siitä miten tämä luonteeni vaikuttaa näihin naisiin. Suureen arvontahattuun piilottamistani paperilapuista tulin tänä iltana poimineeksi nämä syyt:

Emotionaalinen epävakaus: "Damaged goods! Do not accept, do not accept." Harva nainen yksinkertaisesti jaksaa pidempään sellaista miestä, joka ajoittain vajoaa edellisessä kirjoituksessani kuvailemieni kaltaisiin tunnetiloihin. Jokainen meistä tarvitsee joskus haudankaivajan palveluksia, mutta kuka haluaa haudankaivajan saman katon alle asumaan?

Putoan hankalaan lohkoon, koska olen riittävän synkkä karkoittaakseni normaalit naiset, mutta en tarpeeksi synkkä vedotakseni goottityttöihin. Lisäksi psyykkiset ongelmani ovat naismaisesti kääntyneet lähinnä sisäänpäin. Hajotessani siis muutun lähinnä toimintakyvyttömäksi ja synkäksi, enkä mene miehekkään kiihottavasti pistämään jengiä pataan ja rikkomaan kapakan sisustusta.

Eräs ex-naiseni summasi tämän asian hyvin sanomalla jotain sensuuntaista, että hän tarvitsee miehen joka näkee että elämällä on jotain hyvää tarjottavaa ja luottaa siihen että tulevaisuuteen kannattaa uskoa. Hän oli varmaankin oikeassa.

En juuri tunne positiivisia tunteita: Ozzy, tuo vanha kamaveikko, kiteytti joskus hyvin

I need someone to show me
The things in life that I can't find
I can't see the things that make true happiness
I must be blind

Make a joke and I will sigh
And you will laugh and I will cry
Happiness I cannot feel
And love to me is so unreal

Rehellinen kirjallisuuskriitikko sanoisi nyt, että toistan tässä vain sitä, mistä jo äsken kirjoitin. Tavallaan kyllä, mutta kun äsken puhuin siitä miten persoonallisuuteni karkoittaa naisia, nyt puhun siitä miten ne Pavlovin koiraa parisuhteeseen motivoivat tekijät jollain tavalla puuttuvat minusta. Harva nainen pystyy lopulta todellakin sytyttämään minussa jotain ja koskettamaan minua tunnetasolla syvemmältä. Itse asiassa laskisin kohdanneeni näitä tasan kolme, kaksi heistä ala-asteella. Kolmas oli se nainen, jonka kanssa poikuuteni meni.

Haluaisin osata rakastua, haluaisin osata nauttia elämästä, haluaisin olla erilainen ihminen. Mutta en osaa. Tätä ei kuitenkaan kannata käsittää täysin väärin. Tietysti olen joskus iloinen. Mitä seksiin tulee, siitä kaiken oleellisen kertovat ex-naiseni sanat "sä olet niin helppo". Kaikissa parisuhteissani olen aina vähän aikaa tytön vieressä makailtuani tullut siihen lopputulokseen, että nyt olis kiva panna.

Miten vitussa siis voin kirjoittaa, että "vain harva nainen sytyttää minut" ja että "en osaa nauttia elämästä"? No, nuo positiiviset tunteet ovat aina jollain tavalla laimeita varjoja niihin negatiivisiin tunteisiin verrattuna. Seksin harrastaminen nätin tytön kanssa voi olla kivaa ja sillä hetkellä sitä saattaa haluta enemmän kuin mitään muuta maailmassa. Mutta sellainen syvempi tunne, rakastuminen ja toisesta ihmisestä aidosti välittäminen, onnistuu minulta huonosti. Samoin ilon koen sellaisena hetkellisenä asiana, joka peittää alleen normaalitilan eli kärsimyksen. Voin kokea hetkellistä iloa, mutta en voi kokea onnellisuutta.

Yhteenvetona siis kanssani seurustelu on tylsää. Tarjoan sille toiselle osapuolelle vain tuskallista, harmaata arkea. Ihmiset haluavat elämyksiä, kivoja kokemuksia, nautintoja, pirteyttä, onnellisuutta, mukavia yllätyksiä. Minulla on tarjottavana kylmää kaurapuuroa, hitaasti kuolevia kyläpahasia ja hymytöntä työntekoa. Ei kauppoja!

Morale was high. Herodotus wrote that when Dienekes, a Spartan soldier, was informed that Persian arrows blotted out the sun, he remarked with characteristically laconic prose, "So much the better, we shall fight in the shade."

6 kommenttia:

  1. No ehkä kannattaa sillon olla sinkku!..

    VastaaPoista
  2. Kiitokset tästä huomiosta. Nyt käytät kuitenkin termiä kannattaa aika erikoisella tavalla. Jos sanoo että jonkun asian tekeminen kannattaa, se sisältää ajatuksen siitä että toimenpide jollain tavalla parantaa tilannetta.

    Ongelma on kuitenkin siinä, että en voi väittää olevani kovinkaan onnellinen yksin. Tämän seikan olisi ehkä voinut havaita jo blogia lukemallakin, mutta sanotaan se nyt näin suoraankin.

    Kuten taisin jo kirjoittaakin, en ole lainkaan vakuuttunut siitä että omalla tarinallani on onnellinen loppu. Ikävää hommassa on se, että olen saanut maistaa hetkittäin riittävästi onnea tietääkseni että sellaistakin on olemassa. Jos koko elämäni olisi ollut aina yhtä tasaisen kurjaa, voisi olla että pitäisin sitä normaalitilana enkä oikeastaan kokisi voivani huonosti. Tai sitten ei. Kukapa tietää?

    Joka tapauksessa tavoittelen jotain jota ehkä ei ole olemassa tai jota ei ainakaan ole minulle suotu. Näen päivittäin ihmisiä, jotka ulkoisesti vaikuttavat siltä, että he ovat tämän autuuden tilan saavuttaneet. Ehkä ulkokuori pettää?

    Elämässäni on ollut tiettyjä lyhyitä hetkiä, jolloin olen ollut jonkun tytön kanssa ja kokenut itseni ehjäksi ja onnelliseksi. Niitä tulee ikävä.

    Post scriptum: Jonain päivänä löydät itsesi henkisesti tai fyysisesti makaamasta katuojassa. Kun joku silloin pysähtyy luoksesi, avaa sepaluksensa ja lorottaa kasvoillesi lämmintä kusta, muista nuo omat sanasi ja hymyile. Ihminen on ihmiselle susi :).

    VastaaPoista
  3. Näin naisena - tietääkseni ihan normaalina, nättinäkin naisena on pakko kommentoida. Että minä, tai KUkaan tuntemani nainen ei pidä lihaksikkaampia miehiä kiinnostavampina. Päinvastoin. Myöskään pieni ujous ei ole mikään luotaantyöntävä ominaisuus.
    Oikeastaan henk.koht. ulkonäkö yleensäkin on usein aika merkityksetöntä, vaan kiinnostavinta on persoonallisuus. Ideaali on skarppi huumorintajuinen mies, jollaiselta juuri vaikutat.
    Mutta, näistä teksteistä jotenkin huokuu sellainen että, jos sinulla yhtäkkiä olisikin Ihana nainen, joka haluaisi suhteelta jotain vakavampaa. Et osaisi/uskaltaisi/haluaisi siihen leikkiin lähteä..

    VastaaPoista
  4. > Näin naisena - tietääkseni ihan
    > normaalina, nättinäkin naisena
    > on pakko kommentoida. Että
    > minä, tai KUkaan tuntemani
    > nainen ei pidä lihaksikkaampia
    > miehiä kiinnostavampina.
    > Päinvastoin.

    Tämä voi pitää paikkansa, mutta keksin myös vaihtoehtoisia selityksiä:

    a) On sosiaalisesti hyväksyttävämpää naiselle sanoa "tykkään älykkäistä miehistä" kuin "tykkään miehistä, jotka on vitun isoja ja pystyy halutessaan hakkaamaan kaikki muut miehet".

    Samalla tavalla sosiaalinen paine säätelee sitä, miten miesten jutut muuttuvat seuran mukaan. Jos porukassa on naisia ja jutellaan siitä millainen nainen on seksikäs, useimmat miehet painottavat enemmän henkistä puolta ja väheksyvät fyysistä. Jos ollaan kokonaan miesporukassa, jutut ovat ö-luokkaa ("hyvät tissit ja hyvä perse, se riittää. Nii ja tiukka pillu!").

    Tuntemiesi naisten mielipiteet voivat siis olla vain fasadi jonka he haluavat sinun näkevän, eivät heidän todellisia mielipiteitään. Sama pätee tosin tietysti kaikkeen muuhunkin kommunikaatioon ihmisten välillä.

    b) Porukkanne on epätyypillinen, ts. ette edusta keskimääräisiä naisia. Tämä ei suinkaan ole mitenkään huono (tai hyvä) asia, mutta se voi tarkoittaa sitä että mielipiteenne on vähemmistössä, vaikka olettekin keskenänne samaa mieltä.

    Tietysti on olemassa myös vaihtoehto c), eli olet oikeassa. Tämä olisi sinänsä paska nakki, koska olen perustanut nykyisen strategiani sille oletukselle että lihasmassa saa naisten pöksyt kostumaan.

    > Mutta, näistä teksteistä jotenkin huokuu
    > sellainen että, jos sinulla yhtäkkiä olisikin
    > Ihana nainen, joka haluaisi suhteelta jotain
    > vakavampaa. Et osaisi/uskaltaisi/haluaisi
    > siihen leikkiin lähteä..

    Mitä tähän voi sanoa, try me?

    Saatat hyvinkin olla oikeassa. Olen luultavasti äärimmäisen epäkypsä ja huono seurustelukumppani. Jos en olisi, joku aiemmista naisistani olisi ehkä haksahtanut jatkamaan suhdetta kanssani.

    Mutta osaamisestani/uskaltamisestani/haluamisestani voit tehdä johtopäätöksiä oikeastaan vain pokaamalla minut. Lähetäs vaikka ensin kuvasi sähköpostiini, niin sovitaan treffit, ihastutaan, harrastetaan rivoa seksiä ja vietetään parisuhde-elämää hautaan saakka.

    Kaipauksella odottaen,
    Edelleen yksin

    VastaaPoista
  5. Voi räkä. Luin juttusi ja näin yön synkkinä tunteina tuntui, kuin olisit omasta elämästäni kirjoittanut. Ainoa ero on varmaankin se, että pillua olen aina saanut aivan tarpeeksi. Se voi johtua ulkonäöstäni, mutta ei todellakaan luonteestani. Kerroit, ettet tunne juuri positiivisia tunteita. En minäkään. Ihmiset ja koko maailma tuntuu synkältä, julmalta ja pinnalliselta, jossa syvemmille merkityksille ei ole sijaa. Se tekee myös minusta samankaltaistaan hyvää vauhtia. Minulla on ollut myös muutama parin vuoden suhde ja ne ovat kaatuneet aivan samoihin asioihin kuin sinulla. Olen synkkä, ujo, negatiivinen ja välillä oikea paskiainen. Olen silti kuitenkin huumorintajuinen (musta huumori!), kiltti ja välitän ihmisistä.

    En ole tavannut yhtäkään naista jota olisi kiinnostanut lähteä esim. yöllä katselemaan kauoputkella tähtiä tai keskustelemaan asoioista jotka minua kiinnostavat. Edellinen oli vain pieni esimerkki, mutta pointti on se, että tuntee itsensä aivan helvetin yksinäiseksi kun huomaa, ettei ketään kiinnosta ne asiat vähääkään. Ns. naisilleni en juuri tämän takia oikeaa luonnettani paljasta koska en heitä sen jälkeen enää kiinnosta. En näe minkäänlaista tulevaisuutta mahdollisella parisuhteella, mikäli sellaiseen vielä ajaudun. Syypää siihen olen yksin minä.

    En ole ollut oikeasti onnellinen varmaankaan koko elämäni aikana. Se heijastuu väistämättä parisuhteisiin ja läheisiin. Ei voi pidemmän päälle olla onnellinen itse jos kumppani ei ole onnellinen. En ole koskaan oikeasti rakastanut ketään, välittänyt kylläkin. Olisi vaan niin ihanaa joskus löytää joku, jota rakastaisin ja joka rakastaisi minua.

    Ei varmaankaan juuri piristänyt tämä kirjoitus. Eikä varmaan ollut kovin selkeäkään, mutta joo onhan se kellokin jo aika paljon... Tsemppiä sulle! Ehkä se vielä tästä...

    Terveisin,
    Matti

    VastaaPoista
  6. No pitäiskö mennä ite ensin vaikka terapeutille juttelemaan siitä, miksei ole perusonnellinen ihminen? Hoida ensin oma pääsi kuntoon ja etsi sen jälkeen parisuhde.

    VastaaPoista